Abdel Aziz Mahmoud holder foredrag i Nors

Kom og hør journalist, forfatter og tidligere udviklingsredaktør på Nordisk Film TV Abdel Aziz Mahmouds fortælling om, hvordan succesfuld integration kræver både hårdt arbejde, nysgerrighed og en god portion selvironi og humor, når Abdel gæster Nors Hallen onsdag den 30. januar klokken 19-21.

De fleste kender Abdel Aziz Mahmoud fra fjernsynet, hvor han har været tv-vært på programmer som TV Avisen, Basta og Aftenshowet. Onsdag den 30. januar klokken 19-21 kommer Abdel til Nors Hallen, hvor han med udgangspunkt i sin egen historie og hans anmelderroste bog ”Hvor taler du flot dansk!” giver et humoristisk og bevægende indspark i debatten om integration af udlændinge.

Under foredraget fortæller Abdel blandt andet om sin families kamp for at lykkes i Danmark. Om rejsen fra Libanon til asylcenteret i Holte og turen videre til Ølstykke via Middelfart. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om forældrenes forventninger til deres førstefødte søn som prøvekanin i det danske samfund samt hans syn på racisme og hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Helt grundlæggende hiver Abdel sine tilhørere med ind i privaten: Hvorfor er det tragikomisk konstant at blive rost for sin fine udtale? Og hvordan var det at opleve sin mors mere eller mindre desperate forsøg på at lære de danske naboer at kende?

Siden ”Hvor taler du flot dansk!” blev udgivet i 2016, er Abdel blevet en betydningsfuld og opsigtsvækkende stemme i den offentlige debat – især anerkendt og vellidt som brobygger mellem den danske og arabiske kultur. Med sig selv som forbillede har Abdel nuanceret integrationsdebatten i diverse udsendelser, artikler og på sociale medier hvor han, alene på Facebook har 45.000 følgere. “Hvor taler du flot dansk!” vandt i 2017 Berlingske og Danmarks Biblioteksforenings fælles litteraturpris; Læsernes Bogpris.

Billetter til foredraget koster 150 kroner + gebyr og kan købes på www.thyevent.dk fra i dag. Hvis man ønsker at deltage i spisning inden foredraget, kan der købes spisebilletter til 100 kroner ved henvendelse til Ingrid Ottesen på ingrid@mvb.net.

Der er lukket for kommentarer.